HABURA: Turistov a zvlášť deti láka tamojšia zvernica

12.06.2008 Medzilaborce

Habura/Medzilaborce 12. júna (TASR) - Obec Habura v Medzilaboreckom okrese láka turistov a návštevníkov východu svojou zvernicou.
\"Zvernica sa rozprestiera na ploche 70 hektárov a o jej návštevnosť sme doposiaľ nemali núdzu, s príchodom letných mesiacov sa ešte zvýši, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce s 500 obyvateľmi Mikuláš Juščík. Dodal, že obec poskytuje ubytovacie kapacity so 70 lôžkami, ktoré využívajú zväčša deti a mládež počas letných táborov a školy v prírode.
V zvernici oplotenej trojmetrovým plotom žije zhruba 40 jeleňov, vyše 20 kusov srnčej zveri a viac ako 30 diviakov. Časť terajších obyvateľov zvernice pochádza z Poľska a z Čiech. \"Vstup do nej je zdarma a pri jej návšteve turisti spoja príjemné s užitočným. V obci odstavia auto a trasu do lesa, kde sa zver nachádza, prejdú pešo, \" doplnil Juščík.
V obci sa v týchto dňoch pripravujú aj na 6. ročník Dní Habury, ktorý sa uskutoční 12. a 13. júla. Pôjde o kultúrno-športové podujatie, na ktorom sa zúčastnia aj hostia z Poľska a Čiech.
 

Vyberte región